FAQ/Ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på en række spørgsmål, vi ofte oplever bliver stillet ift. at være medlem og træne hos os.

Kan jeg deltage i træningen uden at have dyrket kampsport før?

Ja, det kan du sagtens, Vores begynderhold er indrettede til at både helt nye indenfor kampsport og udøvere, der vil prøve en anden stilart, kan være med.

Hvordan booker jeg plads på holdene efter mit prøvemedlemskab er udløbet?

Er din prøvemedlemskabsperiode udløbet og ønsker du at fortsætte dit medlemskab, kan du under abonnementsoversigten vælge et abonnement passende til din aldersgruppe og tilknytte et kontingent til din medlemskonto.

Herefter burde det være muligt at booke plads igen. Skulle det ikke fungere, kontakt da venligst info@aalborgmartialarts.dk eller henvend dig i receptionen med udfordringen.

Hvad skal jeg medbringe til min første træning?

Du skal medbringe træningstøj, gerne shorts / leggings, en t-shirt / top og en flaske til vand.
Man kan også træne i lange bukser / ærmer, blot beklædningen ikke forhindrer fri bevægelse af arme og ben.

Udstyr som handsker og benskinner kan lånes i lokalerne under træningen uden ekstra omkostninger – vær dog forberedt på, at udstyret har været brugt af andre.

Jeg er lidt oppe i årene – kan jeg stadig blive medlem?

Ja, det kan du godt. Vi har medlemmer i et vidt aldersspænd (primært 20 – 40 års alderen), men der er også plads til ældre. Vi træner generelt efter princippet om at man deltager efter bedste evne, dog selvfølgeligt med forbehold for, at udførsel af grundteknik og bevægelse er mulig.

Jeg er i rimelig dårlig form eller har en skade – kan jeg stadig træne med?

Ja, det kan du godt. Generelt anbefaler vi dog, at man for at få den bedste opstart kan jogge (eller tilsvarende) i løst tempo i 5 minutter uden pause inden opstart, da kondi er vigtig del af kampsport – men det kan også optrænes løbende under træningen. På begynderholdende gælder det, at man træner med efter bedste evne, så man kan godt løbende træne formen op.

I forhold til skader er det relativt til skadens omfang. Drejer det sig om ledskader og lignende, skal man være forsigtig mht. at sikre, at træningen ikke forværrer eller får en gammel skade til at genopstår – i den situation må man vurdere, om man kan holde til programmet. Her gælder selvfølgeligt samme princip om at deltage efter bedste evne på begynderholdene.

Hvad skal jeg bruge til sparring?

Ønsker man at sparre (både let teknisk og lidt hårdere) anbefales tand- og skridtbeskytter. Tandbeskytter kan købes i receptionen med MobilePay forudsat, at de er på lager. Skridtbeskytter er mindre vigtig til boksning, men en rigtig god idé til Kickboksning, Muay Thai og MMA,.

Er der kønsopdelt undervisning?

Nej, det er der ikke. Vi træner alle på de samme hold, da vi umiddelbart ikke har nok kvindelige medlemmer / interesserede til at afholde kønsopdelt træning.

Kan jeg risikere at blive “smadret” til træning?

Ja og nej.

Ved kontaktsport er der altid en risiko for, at der sker et uheld, hvor man eksempelvis bliver duppet lidt hårdt på næsen / øjet eller lignende. Generelt oplever vi dog ikke, at folk tager fra vores træning med skader andet måske nogle små knubs.

Træningen foregår altid med anvisning om, at man under teknikøvelser og sparring “passer godt på sin makker” og ikke udfører teknikker hårdere end at begge er komfortable med niveauet.

Man kan grundet aktiviteternes natur dog i mindre omfang opleve blå mærker på f.eks. arme, ben og krop, et blåt øje, mindre forstrækninger/forstuvninger mv. da vi ofte sætter vores krop i vejen for slag og spark.

Jeg kan ikke booke plads på holdene – hvad gør jeg?

Som oftest skyldes problemet, at ens prøveperiode er udløbet, man har ikke et aktivt medlemskab tilknyttet sin konto (hvis man f.eks. har holdt pause) eller en betaling for kontingentet er fejlet.

Er man medlem og mener at man burde have et aktivt medlemskab, check da gerne kontoudtog fra banken efter en overførsel til Aalborg Martial Arts og bekræft hvorvidt der er foretaget en overførsel.

Er ens prøveperiode udløbet, kan man starte et regulært medlemskab gennem abonnementsoversigten og vælge et alderspassende medlemskab.

Alle ikke-løste problemer bør indberettes til info@aalborgmartialarts.dk eller til en instruktør / receptionist / Facebook gruppe. Undlader at man få løst problemet eller gøre opmærksom på det rettidigt, kan man risikere at blive ekskluderet fra træning indtil det er løst.

Det er ikke for at være onde, men der er trods alt en husleje og andre udgifter, der skal betales, hvilket kontingenterne står for hovedposten af.